Tuesday, August 23, 2011

Skim Pinjaman Pelajar IPTA & IPTS

SKIM PINJAMAN PELAJAR IPTA/IPTS

Syarat-Syarat Kelayakan: (SILA BACA DENGAN TELITI SYARAT-SYARAT DIBAWAH)

1. Mempunyai Lesen Memandu yang sah (Wajib)
2. Warganegara Malaysia
3. Berumur 18 tahun keatas
4. Mempunyai Penjamin Berpendapatan bersih RM 3000 keatas (Ibu/Bapa), ATAU
5. Mempunyai Penjamin Berpendapatan bersih RM 3000 keatas (Suami/Isteri) ATAU
6. Mempunyai Penjamin Berpendapatan bersih RM 3500 keatas (Adik Beradik).

Ciri-ciri Skim Pelajar:
1. Pelajar boleh beli kereta sendiri tanpa perlu menggunakan nama penjamin.
2. RM 0 downpayment bagi sesetengah model kereta
3. Bayaran bulanan bermula sebulan selepas dapat kereta
4. Bayaran bulanan adalah sama seperti skim biasa (pekerja dan lain2)
5. Kereta baru tersebut akan di daftarkan atas nama pelajar.


*NOTA: PENJAMIN SELAIN IBU/BAPA, ADIK BERADIK ATAU SUAMI ISTERI ADALAH TIDAK DIBENARKAN
*NOTA: HANYA SEORANG PENJAMIN SAHAJA DIBENARKAN (TIDAK BOLEH GABUNG PENDAPATAN IBU DAN ADIK BERADIK)
*NOTA: PENJAMIN MESTILAH TIDAK DISENARAI HITAM (BLACKLISTED) 
*NOTA: SEKIRANYA TIDAK MEMPUNYAI PENJAMIN, ANDA MESTILAH MEMPUNYAI 50% DOWNPAYMENT DARIPADA HARGA KERETA. CONTOH: HARGA KERETA RM 50000.00. DOWNPAYMENT / DEPOSIT MESTILAH TIDAK KURANG RM 25000.00
**SEKIRANYA PENJAMIN BEKERJA  SENDIRI - PENJAMIN MESTILAH MEMPUNYAI PENDAFTARAN PERNIAGAAN & AKAUN BANK YANG AKTIF (MINIMUM DUIT KELUAR MASUK RM 10,000.00 SEBULAN)

SOALAN-SOALAN LAZIM BERKENAAN SKIM INI:
S1. Saya tidak mempunyai penjamin dan downpayment 50% seperti yang dinyatakan diatas, adakah saya layak?
J2. Maaf, sekiranya tidak menepati syarat seperti diatas, anda tidak layak (tertakluk kepada terma dan syarat2 bank)
S2. Bolehkan en zaki adjust supaya bayaran bulanan saya bermula selepas bekerja?
J2. Minta maaf, saya tidak boleh tolong dalam hal ini. - perkara ini disebabkan perjanjian dengan bank.
S3. Penjamin saya tinggal di Kota Tinggi, Saya belajar di Kuala Lumpur, Boleh kah saya memohon?
J3. Ya, sudah tentu boleh.
S4. Salam en Zaki, Boleh tak mak cik / pak cik / sepupu / kakak ipar / abang ipar / kawan / saya nak menjadi penjamin saya?
J4. Maaf, tidak boleh -HANYA ADIK BERADIK ATAU IBU / BAPA


SILA HUBUNGI (SEKIRANYA INGIN MEMBELI KERETA DENGAN SAYA):
ZAKI [ 019-2198400 ] Call/Whatsapp//SMS (Serious Buyers Only)
admin@zakiautoworld.com
_______________________________________________

"Mudah,Cekap & Amanah"
http://www.zakiautoworld.com/ -  Sejak 2010 (since 2010)

100 comments:

  1. saya masih belajar.mak gaji xsampai 1500..
    mcmna saya bokleh ke mohon utk skim nie???
    boleh email kat saya utk slanjutnya..
    mohdnadziri_nuraisyah@yahoo.com

    ReplyDelete
  2. Siti: dalam kes cik siti, agak susah untuk beli kereta. kalau guna nama ibu pun, ibu cik siti masih perlukan seorang penjamin. Terima Kasih

    ReplyDelete
  3. salam..i'm sha..
    saya berminat nak beli kereta sekarang ini.tapi, the problem is i'm still student and tak ada buat part time job lansung.my mom is government workers.Saya berminat dengan skim pinjaman for student that still study. can i bought the car if i doesnt work and just hoping for the skim?tpi, mak saya boleh jdi penjamin.n saya tak faham tentang skim pinjaman tu.

    ReplyDelete
  4. Aishah: please call me at 0192198400 for futher information. I will help and assist you to get a new car. Thanks.

    ReplyDelete
  5. sy masih stdy lagi, nak beli kereta n mohon skim pinjaman pelajar tu, ayah sy boleh jadi penjamin...1 lagi boleh mohon ke kalau xde lesen lagi? sbb sy tgh buat lesen skrg nie...bole terangkan pade sy details? TQ

    ReplyDelete
  6. Nisa: Lepas ada lesen baru boleh apply. Skim ni perlukan pelajar ada lesen. TQ

    ReplyDelete
  7. Salam. saya shaffiz. saya nak tya, sy student n sy ada penjamin bergaji 2k keatas. sy nak tye, u ada buat utk kereta second tak? sy mencari viva or kancil second hand.

    ReplyDelete
  8. Untuk kereta second hand saya tidak pasti.. sila rujuk used car berhampiran anda. Terima kasih

    ReplyDelete
  9. salam, saya Airey nak bertanya..saya ada pendapatan sawit dalam 3k-4K dan lesen mpob..tapi masih berumur 2o tahun...dan adakah saya layak untuk mengeluarkan viva 850cc tu

    ReplyDelete
  10. W.salam... Anda sebenarnya layak.. Tp pada kebiasaanya kalau ingin membeli kereta pada usia bawah 23 thn bank akan minta penjamin. Jika tidak mempunyai penjamin, alternatifnya 15% downpayment.

    ReplyDelete
  11. Salam en zaki... Saya aina.. Sy nk tanya klu sy guna bf sbg penjamin boleh?? Sbb gaji parents x memadai..

    ReplyDelete
  12. Aina: saya boleh bantu.. sila hubungi saya dengan segera. TQ

    ReplyDelete
  13. saya nak tanya soalan. saya tahun dua ipta tajaan biasiswa jpa.
    1. boleh x saya buat loan nie tanpa ade penjamin sbb ade biasiswa?
    2.bole x terangkan lagi lanjut tentang loan ipta nie.
    3. ape yang dmksudkn dengan byr 40% downpayment kalu xnk gune pnjamin?

    ReplyDelete
  14. Jawapan:

    1. boleh dan tidak boleh. -sila rujuk no 3
    2. Loan Ipta merujuk kepada loan atas nama pelajar tanpa guna slip gaji.
    3. 40% d.payment dr harga kereta. Contohnya, jika harga kereta 50000, kena bayar downpayment 20ribu. Baru x perlu guna penjamin.

    kalau berminat boleh terus call saya. TQ

    ReplyDelete
  15. salam... saya bru tamat dip dri sebuah ipta dan skrg sedang ojt(on job training) dgn sebuah syarikat GLC.. sy tidak mempunyai slip gaji lg, boleh x sy nk beli proton persona elegance dr encik??? jika boleh,dokumen pe yg sy perlu sediakn? boleh x sy nk apply skim siswazah tersebut?

    ReplyDelete
  16. W.salam. Boleh, tp kena ada penjamin seperti syarat diatas. Jika berminat boleh terus hubungi saya. TQ

    ReplyDelete
  17. Assalam sya student last sem... n ada buat keja part time msa semester break 3 month.. n the problem slip gaji ada tapi xde epf... gaji rm 1200, umo 23.... saya ada buat loan n salesman ckp lls 3600 for saga fl.. n then he said kereta boleh dapat before aid tapi xdapat n 1 week after aid die col cakap kereta saga fl dah xde n ditarik balik oleh proton n skrg ada sga flx.. n i proceed utuk dapatkan saga flx tapi lepas sign agreement xdapat jugak kereta... selama 8 hari,, n saya col n tnya after sehari dia cakap bank ckp signature xsama so xdapat loan,,, n sya nak tnya en.zaki btul ke cara pengurusan ni? masa pinjaman sya guna grantor jugak abg... sbb die cakap sya xckup umo.. berdasarkan pegalaman en.zaki layak ke sya memohon?

    ReplyDelete
  18. W.salam. Dalam kes ini, sila hubungi bank untuk buat pengesahan sama ada loan lulus atau tidak. Di khuatiri ada penipuan dalam kes ini. TQ

    ReplyDelete
  19. salam en.zaki

    saya merupakan pelajar master (semester akhir) yang mendapat tajaan penuh bank negara dan mempunyai alaun bulanan rm2200 (blh lihat pd bank statement). insyaAllah, saya akan tamat program pd bulan decdember 2011, namun alaun belajar adalah sehingga januari 2012. insyaAllah, penempatan kerja saya akan bermula di antara bulan januari-febbuari (penempatan pekerjaan diuruskan pihak uni). saya berminat utk mendapatkan toyota rush 1.5G (Auto). adakah saya layak utk memohon di bawah skim ini tanpa menggunakan penjamin? adakah saya perlu menjelaskan d/payment? t.kasih. -nadia-

    ReplyDelete
  20. Nadia. W.salam. Elaun bulanan 2k tidak mencukupi untuk memiliki sebuah toyota rush, melainkan cik nadia mempunyai d.payment lebih dari 10k. Sekiranya anda berhajat segera utk dapatkan kereta tanpa downpayment dan penjamin,saya cadangkan vios J, ALZA, MYVI atau persona. Jika berminat bileh terus hubungi saya. TQ

    ReplyDelete
  21. salam en. zaki auto...

    saya hidayah student degree akhir tahun dan insyaallah akan tamat pengajian pada bulan 5 tahun hadapan. saya mendapat tajaan biasiswa rm 13000 setahun. saya nak beli myvi elegance auto. ayah saya bekerja sendiri dan tiada slip gaji. anggaran pendapatan sebulan mmg lebih rm 2k..kalau bagi downpayment 5 ribu rase2 boleh dapat tak?

    ReplyDelete
  22. W.salam CIk hidayah. Dalam kes ini saya perlu detail berkenaan dengan ayah. Bekerja sendiri mcm mana tu? kalau boleh, cik hidayah terus call atau sms saya. Saya akan cuba bantu. TQ

    ReplyDelete
  23. salam.. sy pelajar Institut pendidikan guru.. sy mendapat elaun rm3500 utk satu sem.. ayah saya kakitangan kerajaan dgn pendapatan 4k.. boleh ke sy dpt loan 100% tanpa byr downpayment utk kereta baru sedangkan ayah sy sudah membuat loan untuk keretanya...

    ReplyDelete
  24. W.salam. Boleh approve. Tetapi bukan semua salesman boleh buat. Call saya utk bantuan. TQ

    ReplyDelete
  25. salam..maaf sy tmpang bertanya,,sy student tajaan kementerian kesihatan malaysia ttapi blajar di kolej swasta..sy mndpt elaun sbnyk 600 sebulan,,adakah sy layak untuk memohon pnjaman ipt untuk membeli viva 660 bx?,,sy mempunyai abg yg bergaji 2k ttapi slpas ptongan gaji tggal lbih kurg 1k,,adakah sy lyak untuk memohon dgn '0' d/p?..mohon penjelasan..trima kasih.

    ReplyDelete
  26. W.salam. Agak sukar utk proses disebabkan gaji abang 1000 sahaja. Kalau gaji dia berbaki 1600 pun ok lagi

    ReplyDelete
  27. Assalamu'alaikum. Sy berminat utk membeli myvi auto or persona. InsyaAllah, saya ada penjamin yg income nye atas 2K. Sy berumur 18thn. Cume masalah sy, sy skrg ni msh menetap dirumah dan blum lg melanjutkan pelajaran dimane-mane IPTA/IPTS slepas tamat pengajian tahun asas bulan Jan lpas. Tp insyaAllah, bulan January nanty sy akn menyambung study di UniKL/UTP sbgai pelajar degree. Boleh ke saya memohon skim ni sebelum January? &Boleh tak kalau sy nak 0 downpayment?

    ReplyDelete
  28. Waalaikumussalam. Boleh terus call saya. Saya boleh bantu anda. TQ

    ReplyDelete
  29. Salam En.Zaki,

    Saya Lisa,pelajar PHD dan mendapat tajaan kerajaan RM2300 setiap bulan. Saya berminat nak beli kereta viva/myvi downpayment RM3000. Masalahnya gaji penjamin saya kurang RM2k, macam mana eh?

    ReplyDelete
  30. W.salam Lisa.
    Saya boleh bantu. Boleh terus call @ sms saya. TQ

    ReplyDelete
  31. Salam...

    saya eiman...saya dah abis degree dlm bdg pendidikan..saya baru je abis kontrak sbgai guru ganti dan n pendapatan bulanan dalam rm1600, Pjbt Pljrn Daerah bayar gaji utk tempoh saya mengajar selama 3 bulan setengah sekali gus..jadi, dalam tempoh tersebut, saya dpt gaji lbh kurg rm5k...n sy berminat utk membeli kete...rasa2 nye, dlm kes sy, loan boley lulus tak atau kene support ngan penjamin??? Insyaallah pada awal tahun hdpn, sy akan mendapat penempatan kerja tetap

    ReplyDelete
  32. W.salam.
    Dalam kese eiman... Eiman perlukan penjamin selagi tidak mendapat offer leter untuk penempatan kerja tetap. TQ

    ReplyDelete
  33. salam,
    saya pelajar ipta dan ingin membeli viva 660 basic baru. bolehkan saya gunakan bapa saya sebagai penjamin. bapa saya kerja gov dengan gaji basic dalam 3.5k.adakah saya layak untuk memohon skim ini?

    ReplyDelete
  34. W.salam. Sudah tentu boleh. Jika betul2 serius bleh terus call saya. Tq

    ReplyDelete
  35. salam..
    saya hazmi, pelajar ipts sem 2 degree..
    sy berminat dgn proton saga flx 1.3 auto.
    bapa sy boleh jd pnjamin.. goverment tp nk pencen 3 taon lagi. sy nk buat loan 9 taon.. leaps x?
    kalo lepas berapa perlu sy byar utk sebulan.. kalo downpayment 0% dan berapa pula kalo byar downpayment 10%?

    ReplyDelete
  36. Bakal RA dan Hazmi: anda layak. Jika mahu keterangan lanjut boleh terus call saya. Insyallah saya boleh bantu. Tq

    ReplyDelete
  37. says student master élaun saya 2500++ sebulan...layak x saya buat loan 9 thn untuk vios?

    ReplyDelete
  38. kAKI Bola: Kalau mcm tu anda layak. Berminat boleh terus call saya. TQ

    ReplyDelete
  39. ASSALAMUALAIKUM

    nk tnye pinjaman ni boleh beli kereta second x??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam. Sila rujuk pada used car untuk kereta second hand. TQ

      Delete
  40. salam....tumpang bertanya...
    ni detail sy:
    1)gaji bersih lepas tolak epf=RM2500....basic sy RM2550+ot RM200..so lepas tolak epf suma jadi RM 2500
    2)tiada komitmen lain iaitu tak pernah membuat pinjaman sebelum ni dgn mana2 bank...
    3)sy fresh grad yg dh bekerja di sektor swasta selama 3 bulan...mempunyai payment slip 3 bulan tapi belum comfirm lg sbb sy comfirm lepas 6 bulan..so ade lg 3 bulan untuk comfirm...
    4)sy mempunyai satria t1.5 thn 1999 yg dh habis bayar atas nama sy...

    persoalan...
    1)interest bank apa yg bg interest pling rendah dan tempoh pinjaman 7 thn untuk kereta bmw E46...sbb xnk rasa berat bayar bulan...dan sy juga bercadang nk trade in satria ni...adakah bank mahu sy comfirm jawatan dulu baru boleh wat loan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. W.salam.
      Saya minta maaf, berkenaan kereta second hand sebenarnya saya tidak pasti kerana saya menjual kereta baru sahaja. Sila rujuk kepada used car berhampiran. TQ

      Delete
  41. salam. saya student under tajaan jpa, biasiswa rm5000 sebulan...masalah sekarang saya belajar di jepun tetapi berminat nak beli kereta di malaysia...dr segi bayaran bulanan tidak ada masalah kerana saya akan transfer duit ke akaun bank malaysia n wat pemabayaran loan secara online...so, memandangkan status sy bukan stdnt ipta atau ipts, sy layak memohon atau tidak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. W.salam. Perlukan penjamin. sebab bank minta penjamin kerana owner tiada di Malaysia.

      Delete
  42. Assalamualaikum..

    Saya student mendapat tajaan KPT rm2300 sebulan,dan ingin membeli myvi 1.3 (auto) standard..sekiranya ayah merupakan pesara kerajaan yg mendapat pencen hanya rm1800 sebulan, adakah dia layak menjadi penjamin saya? saya bercadang untuk membayar d/p sebanyak rm8k-10k..adakah saya masih layak mendapat pinjaman ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam. Layak. Kalau tidak menggunakan penjamin pun masih layak. sekiranya berminat boleh terus hubungi saya. Terima kasih

      Delete
  43. Salam.. saya sedang dlm pngajian doctorate dan mdpt pembiayaan kpt spt cik julia.. bercdg utk membeli kereta myvi 1.3 premium (m). Bercdg utk melantik suami yg mmpunyai gaji pokok RM3k/month.. lepas x klu sy nak beli dgn 100% loan under graduate scheme?

    ReplyDelete
    Replies
    1. W.salam Puan Siti.. Dalam kes puan siti boleh utk 100% loan. Kalau tidak mahu guna penjamin pun boleh. Berminat boleh terus hubungi saya. TQ

      Delete
  44. salam..sy student ipta...nk tya if sy buat pinjaman utk beli kereta,,bila sy perlu start byr blik..? sy hnya akan mula kerja pada taun 2014..

    ReplyDelete
    Replies
    1. W.salam. Bayaran bulanan perlu dibayar selepas SEBULAN DAPAT KERETA. TQ

      Delete
  45. salam..sekiranya gaji penjamin tidak sampai rm3000 masih boleh beli kereta atau tidak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. w.salam. Saya perlukan detail lanjut. boleh emelkan saya slip gaji penjamin dan status hubungan dengan penjamin. TQ

      Delete
  46. Boleh lepas utk myvi standard auto. Byran bulanan boleh semak panda Bahagian hrga kereta. Berminat boleh hubungi saya. Tq

    ReplyDelete
  47. Saya student x da income apa2 pon...tp pnjamin gaji 3000...
    Boleh juga ke klau nk pkai kereta model saga fl?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh. Kalau berminat boleh terus call @ emel saya. Tq

      Delete
  48. salam,sy graduate bru hbs dip.sy nk tnya satria neo enck ada tak? klo blh nk 0 dwnpymnt.lgi satu max brpe thun blh buat n brp max buln2 kna byr? pnjamin memng lbh 2k..thanks

    ReplyDelete
    Replies
    1. W.salam. kalau dahalan dapat offer letter kerja boleh buat full loan. Tapi kalau belum kena ada downapayment 10%.

      Delete
  49. assalamualaikum..sy mohammad, sy nak tanya, sy di dalam pra perkhidmatan untuk kementerian kesihatan,di bawah tajaan kementerian kesihatan (diploma), sy tiada gaji dan slip gaji,tp dpt elaun tetap RM8++ sebulan.. boleh ke saya nak ambil kereta viva 660 tanpa penjamin??? penjamin (mak+ayah) keje kerajaan,tp gaji dlm RM3k,layak ke jd penjamin??

    ReplyDelete
    Replies
    1. W.salam. layak. Sekiranya berminat boleh terus emel atau sms atau call saya. Tq

      Delete
  50. salam..
    sy nk tanye... sy medical student,, dapat scholar daripada JPA,, lbih kurang 1100 sbulan,, sy nk beli kereta x kisah la myvi ke saga fl ke ... tp sy xde penjamin... bley x sy guna skim pelajar tue,,,dan 0 d/p

    please reply..

    ReplyDelete
    Replies
    1. W.salam.terima kasih kerana berminat. Dukacita dimaklumkan sekiranya tiada penjamin minimum downpayment yang perlu ada ialah 30-40% dari harga kereta. Pihak bank tidak akan mengambil kira elaun jpa sebagai pendapatan tuan. Tq

      Delete
  51. As-salam en zaki, sy baru graduate. Sy ade terima tawaran kerja permanent di sebuah firma guaman dengan gaji kasar ditawarkan rm1700 sebulan. Kerja saya memerlukan saya bergerak dan memerlukan kereta dengan kadar segera.

    Bolehhkah sy membeli kereta dengan skim graduan 0 downpayment tetapi tanpa menggunakan penjamin?

    ReplyDelete
    Replies
    1. W.salam. boleh kalau x nak pakai penjamin. Sekiranya betul2 berminat boleh call saya.

      Delete
  52. salam En Zaki..sya final sem student degree..lum ade lesen, no income..but,my husband gaji 3k ke atas..boleh dpt x?? nak viva...

    ReplyDelete
    Replies
    1. W.salam. boleh, kalau berminat call atau sms saya. Tq

      Delete
  53. Assalamualaikum WBT

    Detail saya seperti berikut :-
    1)Pelajar Master UM yang mendapat biasiswa UM sebanyak RM1700 sebulan dari bulan 9 2012 sehingga bulan bulan 8 tahun 2013
    2)Bapa kerja goverment bergaji kasar RM7k++, bersih RM4k++ (penjamin)

    Boleh tak saya dapat kereta myvi 1.5 berdasarkan detail saya diatas dan full loan/ zero d/p dibawah skim pelajar?

    ReplyDelete
    Replies
    1. W.salam. layak. Cuma kalau myvi se 1.5 auto kena ada downpayment 1k. Kalau manual boleh buat full loan. Kalau be, niat boleh terus call atau sms saya. Tq

      Delete
  54. salam...sy seorg guru dgn gaji bersih rm2600. bole ke sy apply skim siswazah tu? kalo nk beli vios1.5j bole apply full loan x?

    ReplyDelete
    Replies
    1. W.salam. layak. Kalau berminat boleh terus call atau sms saya. Tq

      Delete
  55. salam...saya masih belajar (degree) di sebuah universiti di timur tengah tahun akhir...
    tapi atas beberapa sebab saya terpaksa menangguhkan pengajian saya...
    sekarang saya baru bekerja sebagai seorang guru di sebuah sekolah swasta dengan gaji bersih RM1500 + RM400 (isteri)...
    saya ada kad pelajar(dlm bhs arab) dan pengesahan dari kedutaan (dlm bhs melayu)..
    ayah saya kakitangan kerajaan bergaji RM2300++

    layak tak saya nak apply skim ini, full loan untuk myvi SE manual?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Layak... Kalau Berminat inform saya. TQ

      Delete
  56. salam.. sy hafizan, masih belajar, boleh ke sy mohon skim ni? sy boleh bayar downpayment 5000, ade penjamin bergaji 3000 keatas.. ansuran sy boleh bayar sendiri.. boleh ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. W.salam. Layak. Berminat call atau sms saya. TQ

      Delete
  57. Assalamualaikum.. saya pelajar PhD yang mendapat biasiswa RM2400 sebulan, dan tempoh biasiswa sehingga ogos 2016. Adakah saya layak untuk mendapatkan pinjaman penuh untuk membeli Kia Forte 1.6EX? Adakah penjamin diperlukan?

    Boleh nyatakan berapa kadar faedah untuk pinjaman selama 9 tahun? Kalau boleh, saya mahu menggunakan skim perbankan islam. Terima kasih.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam. Layak tanpa penjamin. Berminat hubungi saya. TQ

      Delete
  58. ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

    PERHATIAN: MEMANDANGKAN TERLALU BANYAK SOALAN PADA BAHAGIAN INI, SOALAN-SOALAN YANG TIDAK MUNASABAH ATAU PERNAH DITANYA PADA KOMEN SEBELUM INI TIDAK AKAN DILAYAN PADA POST INI.
    KERJASAMA PIHAK TUAN/PUAN/EN/CIK AMAT DIHARGAI.

    SEKIRANYA TUAN/PUAN/EN/CIK TIDAK JELAS DENGAN JAWAPAN SAYA BERIKAN SEBELUM INI, BOLEHLAH TERUS HUBUNGI SAYA MELALUI:

    TELEFON : 0192198400
    EMEL : zack_3004@yahoo.com ATAU zaki_nawawi@yahoo.com

    ReplyDelete
  59. salam..klau saya stay di area kedah macam mna?bole ke dapat kn kreta dr pihak encik

    ReplyDelete
    Replies
    1. W.salam. boleh. Kalau berminat terus email atau cal saya. Tq

      Delete
  60. assalamualaikum.. nak tanya kalau ssm saya dah tamat dalam 5 bulan lepas still boleh apply x? kalau ikot dah reg dengan ssm hmapi 3 thn++

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumussalam. SSM mesti kena valid. perlu renew untuk buat loan. TQ

      Delete
  61. sy kerja kerajaan. gaji kasar rm 3900 dan gaji bersih 1900. isteri saya belajar phd dan mempunyai biasiswa kpt sebanyak rm2300..boleh ke saya menjadi gerentor kepada isteri saya

    ReplyDelete
  62. saya pelajar ipta umur 22 and mempunyai pendapatan online business dalam 4000 sebulan.macam mana prosedur untuk saya dapatkan saga fv ye? banyak dah saya tanya tapi x berapa jelas. saya masih perlukan penjamin? -nadia-

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau ada lesen ssm dan company tersebut wujud lebih 6 bulan boleh.

      Delete
  63. Salam..saya pelajar ipta tahun akhir..penjamin ayah saya berpendapatan 2k+ sebulan..ada 9k cash dalam tangan..layak atau tidak untuk pinjaman..dan harga kereta dalam lingkungan berapa yang boleh saya pilih..

    ReplyDelete
    Replies
    1. w.salam. kereta bernilai bawah RM 40k.Berminat beritahu saya. TQ

      Delete
  64. Assalmualaikum en.zaki..
    Saya ingin brtanya,sye lepasan diploma, baru bekerja di sektor swasta.
    Gaji sya dalam rm1900..
    Saya tiada penjamin,ibu bapa sya sudah bersara.adik beradik pula ade komitmen lain..
    Boleyh kea sye ingin memiliki perodua alza ez dgn menggunakn skim pinjaman graduan ini?

    ReplyDelete
  65. Assaalam..sy student institut perguruan dgn biasiswa rm3500 ..parents,kakitgn kerajaan gji 6k keatas..masalah sy sy xd lesen..bleh x klau sy bli kereta ats nma suami mggunakan lesen suami

    ReplyDelete
    Replies
    1. W.salam. Boleh. Sekiranya berminat boleh hubungi saya. TQ

      Delete
  66. salam..sy bekerja sebagai pembantu penyelidik di uitm gaji 1300...bleh x klau sy gne bf sbg penjamin gaji 1500?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh terus call atau whatsapp saya. Tq

      Delete
  67. Kalau uncle saya jadi penjamin boleh tak ?

    ReplyDelete
  68. Salam, saya masih belajar di ipta, gaji bersih penjamin sy mungkin 10k, boleh sy tahu mcm mna bayarannya?

    ReplyDelete
    Replies
    1. W.SALAM. bayaran bulanan adalah sama dengan bayaran bulanan skim biasa.
      Bayaran bulanan akan bermula 1 bulan selepas dapat kereta. TQ

      Delete
  69. salam saya masih student,penjamin sy gaji bersih dalam 10k...saya nak tahu tentang Iriz 1.6 Executive CVT, macam mane bayaran bln2 dan berape rebet yg dibagi ....ada tak promosi bln 6 ni sempena hari raya

    ReplyDelete
    Replies
    1. W.salam. layak. Untuk maklumat lanjut boleh terus sms atau whatsaap saya. TQ

      Delete
  70. kalau pelajar tu da kahwin pakai nma mak mertua boleh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ibu mertua atau bapa mertua tidak layak untuk dijadikan sebagai penjamin. Apa yang saya sarankan guna nama anak terus bukan nama menantu utk beli kereta. Tq

      Delete
  71. salam..saya pelajar uitm, boleh ke kalau ayah saya ingin membeli preve premium tetapi ingin menggunakan nama saya dengan 0% downpayment. yang berharap

    ReplyDelete

Komen adalah DIBENARKAN tetapi TIDAK DIGALAKKAN kerana kemungkinan saya TERLEPAS PANDANG untuk membalas komen tuan/puan.

Tuan/Puan/Cik digalakkan untuk membuat pertanyaan melalui EMEL / WHATAPPS ATAU TELEFON

zakiautoworld@gmail.com
019-2198400