Tuesday, June 7, 2011

Beli kereta Proton & Perodua secara 0 downpayment " Full Loan" (Kakitangan Swasta)

JADUAL DI BAWAH MENERANGKAN KELAYAKAN UNTUK PINJAMAN PENUH BERDASARKAN MODEL KERETA

SILA HUBUNGI (SEKIRANYA INGIN MEMBELI KERETA DENGAN SAYA):
ZAKI [ 019-2198400 ] CALL/WHATSAPP/SMS
admin@zakiautoworld.com 

TERIMA KASIH KERANA SUDI BERURUSAN & MEMBELI KERETA DENGAN ZAKIAUTOWORLD
_______________________________________________

"Mudah,Cekap & Amanah"
http://www.zakiautoworld.com/ -  Sejak 2010 (since 2010)

141 comments:

  1. salam bro..minimum gaji tu gaji basic sahaja ke atau campur dengan elaun?tq

    ReplyDelete
  2. W.salam. Termasuk elaun dan selepas tolak epf.

    ReplyDelete
  3. klau umur baru 20thn,klau xnk pkai gerentor bley ker bro..??

    ReplyDelete
  4. boleh. tp kena ada downpayment. 5k keatas. TQ

    ReplyDelete
  5. kalaw umo 20 dh ade grntor n npa bank xblh lulos n ckp sal umo???frust la xdpat myvi

    ReplyDelete
  6. Call saya. Saya cuba bantu kalau boleh. TQ

    ReplyDelete
  7. saya tak ada lesen... tapi saya nak beli kereta ni untuk husband saya... saya ada slip gaji.. tapi husband tak ada... so boleh ke kalau nak beli kereta ni guna slip gaji saya tapi lesen husband..

    ReplyDelete
  8. Boleh. Hanya dari Zakiautoworld sahaja. Boleh terus hubungi saya. TQ

    ReplyDelete
  9. klu gaji paid by cash mcm mana ekk? boleh ke bank nak terima utk buat loan?

    ReplyDelete
  10. Gaji bayar cash = Kena ada penjamian.

    ReplyDelete
  11. salam tuan....myvi tuk staff swasta leh kew..xder dlm list...

    ReplyDelete
  12. W.salam. Terima kasih atas teguran anda. Saya terlupa untuk menyenaraikan Perodua myvi.

    ReplyDelete
  13. Kalau basic tgal 750 blh ke nk ambil viva.

    ReplyDelete
  14. Boleh. Tp kena ada penjamin gaji bersih 2k keatas. Tq

    ReplyDelete
  15. salam... gaji bersih sy RM1350 skrg.. bulan november gaji saya naik RM1600 (bersih). so kalu nk wat full loan for Saga FLX std bole ke? sy kakitgn swasta...

    ReplyDelete
  16. W.salam. Boleh. Saya akan bantu. Boleh x en terus call saya. TQ

    ReplyDelete
  17. salam..
    kalau book keta saga flx tahun nie tapi tahun depan boleh ke mcm 2.. book nak kena letak downpayment ke?

    ReplyDelete
  18. W.salam,
    Kalau book x perlu booking fee. Bg dokumen dulu. buat loan dulu. bila loan dah approve baru bayar d.payment. Berminat boleh terus call saya. TQ

    ReplyDelete
  19. salam,
    VIVA 850-TM
    sy pnh apply loan ngn basic jer tp fail ,tp skng sy dh dpt elaun,
    basic1200 + elaun600
    -xwat EPF
    -statemnt ade
    -slip gji pn ade,
    layak x tuk full loan,klu kne downpymnt dlm brape pratus kbiasaannya?

    ReplyDelete
  20. Salam.

    Sy sekarang kakitangan badan berkanun. Tapi cuma sebagai Pegawai Sambilan (E41). Bermula awal January, saya mula bekerja tetap tapi di sektor swasta dengan gaji RM1800. Adakah saya layak untuk memohon, perlu penjamin atau tidak? Minumun downpayment berapa?atau boleh dapat full loan?berminat untuk myvi 1.5. And berapa lama proses utk dptkn kelulusan bank?

    ReplyDelete
  21. W.salam. Boleh saya tau keje dengan Telekom Malaysia ker?

    ReplyDelete
  22. Durah: Anda layak. Detail berkenaan loan, boleh tak terus call saya. TQ

    ReplyDelete
  23. basic sya 1800..tolak epf socso tgl 1500..tp majikan blum carum epf socso sbb ade bcklock dgn stff lme..ambil mse crum epf sya...slip gaji ade,,,bnk sttment pn ade...umor 24..ade lesen memandu...blh ke sya apply full loan utk saga fl

    ReplyDelete
  24. Iela.
    Insyaallah saya boleh bantu. Janji gaji masuk bank. Kalau berminat boleh terus call. saya. TQ

    ReplyDelete
  25. salam..basic 1600...bersih 1400....persona lepas tak bro...keja swasta....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh lepas kalau ada downpayment 15% Atau ada penjamin. TQ

      Delete
  26. salam...klu gaji basic RM2.2k..blh buat full loan utk Myvi 1.5 Extreme (auto) x..??

    ReplyDelete
    Replies
    1. W.salam. Boleh. Berminat call saya. TQ

      Delete
  27. saya gaji dpt cash.. klau dh tolak epf, gaji bersih 1500.. boleh ke sy dpt full loan tuk saga fl??? sy xnk guna kn grantor

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pada kebiasaanya, kalau gaji bayar cash agak sukar utk bua full loan melaikan kalau ada penjamin. Saya nasihatkan anda utk cari penjamin ATAU mempunyai sekurang2nya 10% downpayment. TQ

      Delete
  28. en zaki, saya nak tanya. saya bekerja kilang sahaja. gaji tak banyak, basic 1000 je. boleh buat full loan tak? dokumen yang diperlukan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yana, gaji minimum utk beli kereta pada tahun 2012 ialah RM 1500. Sekiranya kurang perlukan penjamin. TQ

      Delete
  29. Anak perempuan berumur 25 tahun saya sudah bekerja dengan syarikat swasta dengan gaji 1400..beliau berminat untuk beli kereta Saga FLX auto std..saya pula bekerja secara kontrak dengan kerajaan gaji sebanyak 3057.00 sebulan tanpa ada potongan...masalah nya saya berumur 60 tahun...bolehkah saya menjadi gurantor untuk anak saya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh approve sekiranya ada downpayment paling kurang 6k. berminat boleh terus call saya. TQ

      Delete
  30. Salam wbt En.Zaki. Gaji bersih saya RM2.1K sbln. Kerja swasta. Saya nak wat full loan utk Myvi SE. Skrg interest yg paling rendah berapa yer...TQ

    ReplyDelete
  31. W.salam. Kadar faedah sekiranya nak buat full loan dalam lingkungan 2.98-3.2%. Sekiranya berminat boleh terus call saya. TQ

    ReplyDelete
  32. salam. sy pkerja kakitgn swasta dan mmpunyai gaji kasar dlm rm1700++ slpas tolak epf n socso dlm rm1500++. tp dlm payslip sy ada ptongan personal loan sbyk rm200++ so nett salary sy ada dlm rm1350. sy nk tny sy layak ke nk buat full loan. adkh mksd gaji minimum rm1500 slpas tolak epf n socso saja atau skali dgn personal loan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. W.salam. Layak untuk buat full loan. Tetapi hanya terhad kepada perodua Viva Standard sahaja.

      Delete
  33. salam.gaji saya dan suami dalam lingkungan rm2k bersih. boleh tak nak apply full loan utk beli kereta Alza??

    ReplyDelete
    Replies
    1. W.salam. Sekiranya gabung gaji. Minimum penggabungan mestilah tidak krg 2500 sebulan.

      Delete
  34. salam.saya nak buat full loan untuk myvi se 1.5..saya manager.kalau saya guna nama syarikat saya dengan gaji bulanan minimum 10k.brapa peratus downpayment kne bg ye?

    ReplyDelete
    Replies
    1. W.salam. boleh nak buat full loan. Kelulusan bergantung kpd syarikat yang anda bekerja atau berniaga. Sekiranya berminat, saya cadangkan anda terus call saya. TQ

      Delete
    2. w.salam. ada cara, caranya pastikan ada downpayment sekurang2nya 10% dan penjamin mestilah bergaji 2k keatas. TQ

      Delete
  35. Salam. Gaji bersih saya 2k. Dan ada simpanan sebanyak 8k. Berminat nak beli viva660bx tapi interest utk loan 18k; 3 thn repayment terlalu tinggi. Berapa jumlah loan dan repayment years yg paling ideal untuk dapatkan interest rate yg terendah

    ReplyDelete
  36. en.zaki,basic sy rm1500 & selepas tolak epf n socso ade dlm rm1350,lepas tak buat full loan utk Viva 850 EX (manual)?...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kelulusan bergantung kepada company tempat anda bekerja, sekiranya company besar dan kukuh insyaalah approve TQ

      Delete
  37. Salam.. saya graduan bru kerja,dan gaji 1.8k dan lepas tolak epf & socso dpt dlm 1.5k..saya berminat dgn saga flx auto..lepas x saya klau nk buat pinjaman tanpa penjamin dan saya tiada msalah utk bayar 10% d/p

    ReplyDelete
    Replies
    1. W.salam. Insyallah boleh approve. Berminat bleh terus call. saya. TQ

      Delete
  38. mcm mne nk apply fullloan kreta????sy ingin miliki kreta sendri tp x tahu cara

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tgk pada model kereta dan gaji bersih Zaiful. Sekiranya berminat boleh call atau sms saya. TQ

      Delete
  39. salam. nk tye, saya gaji kasar rm1700, lepas tolak2 dapat la dalam rm 1560. kalaw saya nk bayar 10% d/p tok saga fl 1.3(A)standat, lepas tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. W.salam. Insyallah boleh lepas. berminat boleh terus call saya. TQ

      Delete
  40. salam..saya bekerja secara kontrak dan akan tamat tempoh pada bulan depan (setahun), selepas itu kontrak akan disambung untuk setahun berikutnya..jika saya berminat untuk membuat pinjaman, adakah ianya masih boleh diterima atau saya kena tunggu untuk renew kontrak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. W.salam. Kena tunggu offer letter baru sebaik2nya. Tetapi sekiranya betul2 memerlukan kereta saya akan cuba bantu. sekiranya serius boleh terus hubungi saya. TQ

      Delete
  41. Salam...saya bekerja di syarikat swasta,mempunyai masalah dengan pihak bank sebab ada bayaran kad kredit yang tertunggak sebelum ini.Pernah cuba memohon untuk buat loan tetapi ditolak atas sebab rekod bayaran tak cantik.Layak ke saya untuk buat full loan?Berminat nak beli Perodua Alza.Gaji bersih 2.7k

    ReplyDelete
    Replies
    1. W.salam. tuan layak sekiranya:
      1. bayaran kredit kad telah bersih dan membuat bayaran mengikut jadual. minimum jadual bayaran bersih mestilah 6 bulan dan keatas

      Delete
  42. Assalam, En.Zaki,

    Kawan nak wat full loan tuk Saga flx 1.6 boleh ke? kawan kerja tetap, company kukuh, anak syarikat public listed co. gaji bersih kawan bulan2 Rm2215.75 ++elaun sikit2. Macam mana ek? buleh tulun?

    ReplyDelete
    Replies
    1. W.salam. boleh.. TP kena buat skim graduan. Berminat call atau sms saya. TQ

      Delete
  43. gaji bersih saya RM1300 kalaw saya nk bayar 10% d/p tok saga fl 1.3(A)standat, lepas tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insyallah boleh lepas. Janji ada potongan epf dan socso.. gaji juga mestilah masuk bank. berminat boleh hubungi saya. TQ

      Delete
  44. Salam en zaki..saya ada keta viva elite 1.0solid white..thn oct2009..nway,sy nk tukar kereta ke saga flx..viva stakat ni byr bulan2 ok..xpnh sangkut..nama pun ok..gaji bersih 1700++..blh x tolong...

    ReplyDelete
    Replies
    1. W.salam. Boleh emel x... seba saya ada beberapa lagi perkara yang saya perlu tahu. TQ

      Delete
  45. salam encik
    saya baru habis belajar dan bekerja sendiri tapi duit hasil kerja saya masukkan ke dalam personal akaun. hasil kerja sebulan around RM1800 sebulan. Jadi saya nak proses guna skim mana sesuai dan layak dgn 0 downpayment?

    ReplyDelete
  46. salam encik,
    saya kerja swasta basic rm1800, baru 2 bulan keje dengan company baru, lepas x saya nk ambik saga flx (m) exe tanpa penjamin?

    ReplyDelete
    Replies
    1. W.salam. layak berminat terus call atau emel saya. TQ

      Delete
  47. Salam en.zaki

    Basic gaji saya 1200k kalau nak mohon untuk p.viva. .agak2 boleh lulus x?

    ReplyDelete
    Replies
    1. W.salam
      En Rashidi..
      Perlukan penjamin sekiranya tiada elaun dan OT.

      Delete
  48. salam,nak tanya basic bersih sye 1560 dh tolak epf,boleh full loan x tanpa penjamin?

    ReplyDelete
    Replies
    1. W.salam. Layak utk myvi standard atau saga standard atau viva. berminat terus call atau emel saya. TQ

      Delete
  49. Asalamualaikum en zaki

    saya nak tanya,basic da tolak epf ada dalam 1600{bersih xcampur Ot}..(Ot jarang2 sekali dapat)
    bley atau tidak nak apply untuk saga standard full loan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. W.Salam. Layak. berminat terus sms atau call saya. TQ

      Delete
  50. assalamualaikum en.zaki..

    saya nak tanya,gaji bersih saya dalam 1.9k bayar cash n xde buat potongan epf..bley atau x law saya nk apply loan utk alza dengan d/p 10%??..tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam. Perlu ada penjamin disebabkan tiada potongan epf dan gaji cash. Bank tidak dapat luluskan loan disebabkan tiada rekod, RQ

      Delete
  51. dila

    assalamualaikum en.zaki

    saya nk tye,basic sy 1800 tolak epf & sosco tggl 1600,dan sy ade lesen memandu,sy berminat untuk membeli kereta persona auto,tetapi nk bwt full loan cz xde duit muka,agak2 lulus x loan sy,kalau suami sy menjadi pnjamin blh x basic gaji dia 1400 bersih 1250..

    ReplyDelete
    Replies
    1. W.salam. boleh lulus. berminat boleh terus call atau sms saya. TQ

      Delete
  52. Salam... bank tgk slip gaji or commitment tanggungan jugak? mcm pernah ada kereta, rumah dll... Tk

    ReplyDelete
  53. Assalamualaikum wrt En Zaki. Saya merupakan seorang pekerja swasta berumur 30 tahun. Gaji saya setelah ditolak EPF, Socso dll ialah RM2280. Sekiranya bajet bulanan saya ialah bawah RM600 (0 downpayment), apakah kereta terbaik dan selesa bagi saya memulakan kehidupan berumah tangga?

    Terima kasih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam. Pada pandangan saya, tuan perlu mebuat bajet yang lebih sedikit iaitu bawah 700 sebulan. Perodua Alza merupakan pilihan terbaik untuk pihak tuan. Berminat beritahu saya. TQ

      Delete
  54. As salam en.zaki.. saya n suami merupakan pekerja swasta. gaji bersih saya rm1400++ manakala gaji bersih suami rm1300++ . kami bercadang membeli kete. husband owner,saya guarantor. kami berminat nk beli alza buat full loan tp xlepas2 sbb bank lulus loan xsperti yg diharapkn.now try nk beli kete persona manual standard..hope dpt laa

    ReplyDelete
    Replies
    1. W.salam, Berminat boleh terus hubungi saya. TQ

      Delete
  55. gaji saya dibayar cash setiap bulan rm2000.. tiada epf atau socso.. saya berminat nk beli preve.. lepas atau tak En Zaki? umur saya 24..ada lesen memandu... mohon bantu.. tq

    ReplyDelete
  56. basic saya rm1450 lesen tak ada tp husband ada lesen nak apply saga FLX 1.3 AUTO lulus tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh. berminat terus call atau sms saya. TQ

      Delete
  57. D/payment berapa kalau nak bayaran bulanan xlebih dr rm400/9thn untuk kereta Preve 1.6 (manual) Executive

    ReplyDelete
  58. As salam en.zaki..sy kakitangan kerajaan gaji bersih RM 1,174..dh dua kali try buat loan bank untuk beli viva..tp kena ada penjamin..klu boleh sy nak beli keta tanpa penjamin. Mcmn tu??

    ReplyDelete
    Replies
    1. W.salam. Dalam kes cik memang perlukan penjamin atau downpayment sekurang-kurangnya 30%.

      Delete
  59. encik zaki..gaji bersih 1600..swasta..nk buat full loan myvi 1.3 auto...fresh graduated..agak2 bole lulus tak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye. En Layak. Berminat beritahu saya. TQ

      Delete
  60. jeha..

    salam en.zaki gaji bersih rm 1200..swasta ..umur baru 19thn ada lesen d/p rm3000 agak2 lepas x nk amik saga flx 1.3..ke perlu penjamin ?suami buleh jadi penjamin gaji rm1500 xda kwsp gaji paid by cash ada slip gaji..

    ReplyDelete
    Replies
    1. W,salam Puan Jeha. Dalam kes puan saya memang x boleh bantu sebab penjamin tiada bank statement dan juga epf statment

      Delete
  61. salam..berapa interest rate utk skim graduan?

    ReplyDelete
  62. slm..gaji brsih sy rm 2.1k, sy brminat nk ambik kreta saga flx (A)..nk buat f/loan..tp lesen kreta sy ada L je, bleh ke sy nk ambik kreta?

    ReplyDelete
    Replies
    1. w.salam. layak. sekiranya berminat boleh terus hubungi saya melalui telefon. TQ

      Delete
  63. gaji bulanan dibayar ke dalam bank rm2000, tapi tiada tolakan epf atau socso... kalau nk amik preve 1.6 (A) exec, lepas tak? mohon bantu.... tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. perkara ni agak subjektif. bergantung kepada profile company tempat en bekerja. sekiranya berminat boleh terus hubungi saya melalui emel atau whatsapp atau telefon. TQ

      Delete
  64. saya nk beli myvi 1.3 se auto,sy kerja dgn mak mertua sy di syarikat bridal pengantin... gaji bersih 3500.. tp xde caruman kwsp/sokso....layak ke untuk membuat full loan??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dalam kes ni biasanya boleh beli kereta dengan ada sekurang-kurang 10% downpayment (syarat lain gaji mestilah masuk dalam bank)

      Delete
  65. sye keje swasta,nak apply saga flx..gaji 1355..bersih 1200..umur 26..boleh dpt full loan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh apply dan dapat full loan. TP kena ada penjamin.

      Delete
  66. bro my basic salary is myr 1,300 after deduct epf/socso myr 1,100 only, i get commission rm 1000++ per month but its not including in pay clip, i just having in bank statement salary myr 1100 on7th + 1000plus commission on15th, can i apply for car ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yes. You entitle to apply. Minimum 6 month payslip. Interested pls call or whatapps me. Tq

      Delete
  67. salam, saya student tahun akhir, dah dapat offer kerja. gaji basic 2k. layak ke kalau nk full loan utk myvi?

    ReplyDelete
    Replies
    1. w.salam. layak. berminat terus contact saya. tq

      Delete
  68. salam. saya nak tanya, kalau dgn lesen l boleh ke beli kete? thnx. :)

    ReplyDelete
  69. Salam. Umur saya baru 20.
    nk tnye, (gaji basic saya (1150) + elaun (150) + komisyen (160) + OT (70++)) per month.
    EPF tolak 11% from total earning tu.
    So, lepas ke kalu nk buat loan utk MYVI SE 1.3 ?
    kalu dpat S Series pun oke gak. boleh ke ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. W.salam. masih perlukan penjamin utk beli mana2 kereta kerana tertakluk kepada syarat2 bank

      Delete
  70. salam,nak tanya gji kasar sy rm1300...lps tolak epf socso rm1190...boleh full loan x tanpa penjamin?krete ape yg sy bole amik??law sy pnye pnjamin persara kerajaan bole x??

    ReplyDelete
    Replies
    1. W.salam. Dalam kes cik memang perlukan penjamin untuk beli kereta. Pesara kerajaan boleh jadi penjamin sekiranya berusia 55 tahun kebawah.

      Delete
  71. Salam... nak tnya gaji bersih sya rm3000 masuk bank... boleh x buat full loan kereta myvi 1.5... tp sya xde lesen...

    ReplyDelete
  72. W.salam. Seperti saya nyatakan dalam kolum "tiada lessen boleh beli kereta" En Zaidi semamangnya layak.

    ReplyDelete
  73. Salam saya berkerja secara kontrak di sebuah bank gaji 2600++ layak ke saya?sebab kontrak

    ReplyDelete
    Replies
    1. W.salam. Kalau kontrak yang ditawarkan lebih dari enam bulan, en layak.

      Delete
  74. salam.

    sy kerja swasta. gaji bersih dalam 2.5k (campur elaun dan OT tolak kwsp, socso)
    Sy ada kad kredit tp tiada hutang tertunggak.
    tp bank statement sy xbrapa cantik sebab selalu baki hujung bulan tinggal sedikit.
    Ini kerana bila dpt gaji sy terus keluarkan duit yang nak saving ke dalam akaun lain.
    Jadi, tinggal yg mana nak guna saje dlm akaun gaji.
    Jadi, duit keluar awal bulan agak banyak.
    saya nak beli persona SV.
    Adakah kemungkinan loan sy ditolak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. W.salam. Bagi kakitangan awam atau swasta. bank tidak akan tgk pada berapa balance. bank cuma akan semak pada hutang dengan bank sahaja.
      sekiranya berminat boleh terus call atau whatsapp saya. zaki 0192198400

      Delete
  75. basic saya 1600.lepas tak klau sy nak beli myvi 1.5?

    ReplyDelete
    Replies
    1. selain basic RM 1600. Ada apa elaun tetap yang lain?

      Delete
  76. salam..biase mintak slip gaji 3 bulan kan?tapi saya baru keje sbulan..bole beli x? perodua axia 1.0E.

    ReplyDelete
  77. Salam..gabungan gaji suami istri dlm rm3+k..adakah bank tgk kriteria guarantor black list atau tak.?sbb sy gji rm1.3k..lesen L.

    ReplyDelete
    Replies
    1. W.salam. Individu yang telah disenarai hitam atau Blacklisted tidak lagi boleh menjadi penjamin atau pembeli pada hari ini. Tq

      Delete
    2. Waalaikumussalam. 2000 bersih tu belum campur dengan claim atau sudah campur

      Delete
    3. belum campur..gaji+claim = rm4k tiap2 bulan. tak pernah buat loan kereta. cuma ada loan dgn easy rhb

      Delete
    4. kalau begitu, sudah tentu layak. sekiranya berminat. boleh terus berurusan dengan saya.

      Tag: promosi proton perodua

      Delete
  78. assalamualaikum en.. nak tanya, kalau gaji bersih 2k+claim mileage 2k tiap2 bulan lepas untuk buat loan preve? perlu ada penjamin tak? kerja swasta. TQ.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam,
      Kalau berdasarkan syarat bank, gaji Cik Aina sudah layak untuk memiliki sebuah preve. sekiranya berminat bolehlah terus hubungi saya melalui sms atau whatsapp atau call 0192198400

      Delete
  79. Salam . Saya nak bertanya, gaji bersih saya rm1150 sebulan, layak ka saya utk apply loan kereta perodua alza . Atau berapa perlu d.payment.tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. W.salam. dukacita saya perlu maklumkan. Dalam kes en. Maksimum loan yang layaka hanyalah Rm10 ribu sahaja....berdasarkan kelayakan pinjaman yang dikeluarkan oleh pihak bank.

      Delete
  80. Salam En zaki auto world..saya gaji bersih 2600 n ada pendapatan luar 2k sebulan jd 4.6k..saya berminat nak ambil vios e, kalau saya nk guna slip gaji yg 2.6k tu dah layak x?kalau tidak layak macam mana saya nk approve pendapatan saya 4.6k sebulan?adakah rebet yg diberi toyota boleh dijadikan downpayment? Sebab saya berminat ingin topup rebet tu utk 10% downpayment?please advise-serious buyer

    ReplyDelete
    Replies
    1. W.SALAM. Berkaitan dengan kes encik, Insya Allah saya boleh bantu. Bolehlah encik terus hubungi saya melalui telefon atau emel. Terima Kasih

      TAG : Promosi Perodua 2016 akan datang

      Delete
  81. Salam, sy nk tanya.. mcm sy keje gov. Gaji bersih sy rm1700, lepas tak sy nk ambil myvi se 1.5 dgn 10% dp tanpa guna penjamin?

    ReplyDelete
    Replies
    1. W.salam. Layak. sekiranya berminat boleh terus hubungi saya melalui telefon / whatsapp. Terima Kasih

      Delete
  82. Basic 1590 , gaji bersih 1440 . Lepas tak buat loan kereta saga. Atau kene ada penjamin?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh lepas. Berminat boleh whatsapp atau call saya 0192198400

      Delete
  83. Salam En Zaki, nk tanya sikit, gaji sy 1400, tp umur sy 20 tahun, boleh ke nk apply beli kereta ? sbb sblum ni buat gerento nama ayah, tp ayah ada blacklist pulak hmm. frust pulak, apa solution sy boleh buat ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. W.salam tuan. Buat masa ini memang tiada apanyang boleh bantu. Sebab pinjaman kenderaan melalui bank dan pinjaman tertakluk kepada syarat2 bank. Tq

      Delete
  84. Slam encik,nak Tanya. Klau saya berminat nak beli persona,kerja swasta ade EPF n slip gaji tapi byar by hand dlam 1800 jdi takde statement bank boleh ke nk apply utk full loan? Dan kalau perlu downpyment brpe ye agk2 utk persona (A) sv?

    ReplyDelete
    Replies
    1. W.salam. Dalam kes encik. seorang penjamin dari ahli keluarga tedekat diperlukan atas sebab gaji dibayar cash bukan melalui bank>

      TAG: Promosi Raya Proton 2016

      Delete
  85. Salam en zaki . nk tnye . kalau gji basic sy 1700 lpas tolak epf dlm 1513 . sy nk buat full loan untuk axia (standard G) tanpa grento lpas tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. W.salam. Dalam kes cik boleh mohon axia g tanpa penjamin. Insya Allah boleh lepas.

      TAG: Promosi Perodua 2016

      Delete

Komen adalah DIBENARKAN tetapi TIDAK DIGALAKKAN kerana kemungkinan saya TERLEPAS PANDANG untuk membalas komen tuan/puan.

Tuan/Puan/Cik digalakkan untuk membuat pertanyaan melalui EMEL / WHATAPPS ATAU TELEFON

zakiautoworld@gmail.com
019-2198400