Tuesday, June 7, 2011

Beli kereta Proton & Perodua secara 0 downpayment " Full Loan" (Kakitangan Kerajaan, GLC dan Skim Siswazah)

JADUAL DI BAWAH MENERANGKAN KELAYAKAN UNTUK PINJAMAN PENUH BERDASARKAN MODEL KERETA

SILA HUBUNGI (SEKIRANYA INGIN MEMBELI KERETA DENGAN SAYA):
ZAKI [ 019-2198400 ] CALL/WHATSAPP/SMS
admin@zakiautoworld.com 

TERIMA KASIH KERANA SUDI BERURUSAN & MEMBELI KERETA DENGAN ZAKIAUTOWORLD
_______________________________________________

"Mudah,Cekap & Amanah"
http://www.zakiautoworld.com/ -  Sejak 2010 (since 2010)

45 comments:

  1. monthly payment ad beza x klu letak downpayment dgn x letak downpayment

    ReplyDelete
  2. Sudah tentu ada. Sila rujuk pada bahagian harga kereta. TQ

    ReplyDelete
  3. Encik, kalau nak beli kereta guna company boleh tak ?

    ReplyDelete
  4. N: boleh... x de masalah... janji company ok

    ReplyDelete
  5. tukar kereta kancil dgn proton berapa harga kancil 1996

    ReplyDelete
  6. Kyra: kalau kereta amat cantik 4.5k pun bleh dpt. Average 4k.

    ReplyDelete
  7. salam nak tanya kalau kita nak tolok wira 1998 nak ambil alza. mcm mana nak buat dan berapa harganya

    ReplyDelete
  8. W.salam. Kalau nak trade in wira boleh. Saya boleh ambil dalam harga 7-8 ribu. kalau berminat boleh terus cal saya. TQ

    ReplyDelete
  9. saya ada kia spectra 2006.kalu nak trade in dgn ezora baru camne.brp rm

    ReplyDelete
  10. Boleh. Saya bleh ambil keta spectra tu dalam range 14-16k.

    ReplyDelete
  11. salam.. nak trade in kancil 1998 ambil vios..berapa agak2?

    ReplyDelete
  12. W.salam aisyah. Saya perlu tau detail berkenaan kancil. Puan digalakkan utk beri detail melalui emel. Tq

    ReplyDelete
  13. Assalamualaikum En.Zaki..saya seorang kakitangan badan berkanun yang telah berkhidmat secara kontrak dengan gaji bersih RM 1866.00 sebulan.Adakah saya layak untuk membeli Proton Saga FLX SE? TQ.

    ReplyDelete
  14. Waalaikumussalam En Bahrain,
    Dengan gaji tersebut insyaalah saya boleh bantu utk dapatkan kereta idaman.selain itu, kotrak yang ditawarkan mestilah sekurang -sekurangnya masih berbaki 6 bulan. Sekiranya nak buat full loaN hanya melalui skim siswazah sahaja. Tetapi sekiranya nak byr d.payment 10% boleh buat dengan skim biasanya. Maklumat lanjut boleh emel atau call saya. TQ

    ReplyDelete
  15. Salam..
    sy merupakan seorang pelajar tahun akhir..
    blh ke kalo sy mahu dptkn full loan utk membeli kereta..

    ReplyDelete
    Replies
    1. W.salam. Boleh, bergantung kepada kereta dan kekuatan gaji penjamin. TQ

      Delete
  16. saya ada VIVA tahun 2009.kalu nak trade in dgn ALZA AUTOMATIK baru camne.brp rm.keta sy tu bru 33783km perjalanan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh saya tau spec viva tersebut? Kalau boleh terus emel kepada saya. TQ

      Delete
  17. salam en zaki...saya baru bekerja dengan kerajaan dan masih bertaraf kontrak..gaji bersih saya rm1500.boleh x saya nak buat full loan viva elite???tanpa bayar muka???

    ReplyDelete
    Replies
    1. W.salam. Mungkin boleh dan mungkin tidak boleh. Saya perlu tau lebih detail. Anda digalakkan terus call saya sekiranya serius. TQ

      Delete
  18. saya baru bekerja dgn kerajaan, gaji bersih tu = gaji pokok+ elaun ke?if mcm tu, gaji saya dlm RM2500. if saya nk beli alza dan buat downpayment lebih 10%, buat loan kerajaan,perlukah ada penjamin?

    ReplyDelete
  19. x perlu penjamin. Anda layak. Berminat? Boleh terus call saya. TQ

    ReplyDelete
  20. salam..en.zaki, saya ingin bertanya,bolekah saya membeli kereta sedangkan saya tidak bekerja, dan perlukah saya menggunakan penjamin?

    ReplyDelete
    Replies
    1. W.salam. Sekiranya tidak bekerja semestinya ryhan perlukan seorang penjamin. TQ

      Delete
  21. salam,sya kakitangan kerajaan. gaji bersih rm2600. berapa bulanan jika saya beli saga flx 1.6 se dengan downpayment rm8ooo...selama 7tahun saja.

    ReplyDelete
    Replies
    1. W.salam.586 utk 7 thn.berminat call saya. TQ

      Delete
  22. Assalam En zaki.
    saya baru bekerja sebagai Doktor di HKL dan baru tamat pengajian.Jika saya nak beli kereta inspira 2.0premium tanpa bayaran muka (skim Siswazah),boleh tak En zaki emailkan saya apa yang perlu saya buat dan sediakan.berapa bulanan jika tanpa downpaymen.Gaji saya dalam 5k dan saya anak tunggal.saya kalau boleh tak nak ada penjamin.
    mohon bantuan dari En Zaki.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Doc perlu IC, lesen, offer letter kerja dan transkrip atau skroll ijazah. Saya x boleh emelkan kepada dr sebab dr x bagi emel dalam kolum komen ini. TQ

      Delete
  23. assalamualaikum...
    nak tanya kalu nk beli krt avanza 1.5E, boleh x dapat full loan...gaji saya sekitar rm 1900...payment bulanan berapa yeak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumussalam. Minimum downpayment berdasarkan gaji tuan ialah RM5000... Sekiranya berminat boleh terus hubungi saya. TQ

      Delete
  24. salam en.zaki...saya nak tahu..saya bekerja di sektor swasta (permanent) la..gaji saya sebulan basic cuma rm1000.00..setahu saya dengan gaji mcm ni kena ada penjamin..penjamin yang saya nak gunakan itu bekerja di sektor kerajaan (saudara)..saya nak keluarkan kereta proton saga baru..adakah saya layak membeli dengan gaji yang saya nyatakan????

    ReplyDelete
    Replies
    1. W.salam. minimum gaji untuk beli kereta ialah RM 1300. Sekiranya kurang perlu ada penjamin.
      Dalam kes cik, cik perlukan penjamin bergaji sekurang2nya 2000(adik beradik) atau RM 1800 (ibubapa) atau 1500 (suami)...

      Delete
  25. Salam,,,,saya seorang kakitangan badan berkanun dan telah berkhidmat selama 6 thun.....gaji kasar saya 1700, bersih 1100.... saya berminat dengan saga flx.....adakah saya layak loan tanpa penjamin.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Perlukan penjamin. sebab bank akan tgk pada gaji bersih bukan gaji pokok. Sekiranya tidak mahu menggunakan penjamin. D.payment minimum mestilah 15k dan keatas. TQ

      Delete
  26. Salam....saya adalah kakitangan badan berkanun telah berkhidmat selama 10 tahun. Gaji kasar saya RM2200, gaji bersih RM1700. Berminat dgn exora bold 1.6 auto. Mcmn kalau saya letak downpayment sebyk RM2000 dan bagaimana pula kalau 0% downpayment

    ReplyDelete
    Replies
    1. W.salam. Dukacita saya maklumkan untuk model exora bold executive minimum gaji mestilah RM 2200 bersih...
      Sekiranya masih berminat, perlu disertai penjamin atau downpayment sekurang-nya RM 10,000.
      Terima kaish

      Delete
  27. sya kakitangan kerajaan .blacklist.gaji kasar rm 3500.gaji bersih rm 2450 sya berminat dgn kereta alza auto,.penjamin 1.downpayment 10000.adakah sya layak?berapa bayaran bulanan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh, dgn syarat sanggup utk buat bayaran bulanan melalui potongan biro angkasa

      Delete
  28. assalamualaikum... saya goverment servant bersih gai 25000, saya nak beli vios 1.5j (a) metallic, ada diskaun tak sekarang ni... kalau bayar muka 10000, loan 9 tahun berapa monthly

    ReplyDelete
  29. Waalaikumussalam.... boleh tak terus call atau emel pada saya.... saya akan menjawab persoalan cik ejaa akan dijawab disitu. Tq

    ReplyDelete
  30. assalamualaikum en zaki...sye guru baru yg belum disahkn jwtn(cuma menunggu srt sbb intrview dh lulus), jd gaji bersih skrg dlm rm1900...tp sya bminat utk mdapatkn alza, boleh bg pndangan sma ada lyk atau x sya utk mdapatkn alza auto. & berapa paymnt bulanan yg perlu dibayar?

    ReplyDelete
    Replies
    1. W.salam. layak.. sekiranya berminat boleh terus call atau sms saya. Tq

      Delete
  31. salam encik sy baru kerja dengan kerajaan 5 bulan gaji bersih 1300 nak ambk myvi se 1.3 downpayment 5000 boleh ke? bulan2 berapa? nak kena ada penjamin ke?

    ReplyDelete
  32. Salam .. Saya kakitangan kerajaan baru start keja.. gaji kasar dalam RM1500.. Bersih dalam RM1300 macam tu laa .. kalau nk ambik myvi 1.3 boleh ker?? xbayar down payment boleh x ?? penjamin ??

    ReplyDelete
    Replies
    1. W.salam. Layak untuk myvi std auto atau manual. berminat boleh terus call atau sms saya. TQ

      Delete

Komen adalah DIBENARKAN tetapi TIDAK DIGALAKKAN kerana kemungkinan saya TERLEPAS PANDANG untuk membalas komen tuan/puan.

Tuan/Puan/Cik digalakkan untuk membuat pertanyaan melalui EMEL / WHATAPPS ATAU TELEFON

zakiautoworld@gmail.com
019-2198400