Tuesday, August 23, 2011

Syarat Permohonan Pinjaman Kereta Perodua

LATEST UPDATE: 29-09-2020
 


SILA HUBUNGI (SEKIRANYA INGIN MEMBELI KERETA DENGAN SAYA):
ZAKI [ 019-2198400 ] CALL/WHATSAPP/SMS
admin@zakiautoworld.com 

TERIMA KASIH KERANA SUDI BERURUSAN & MEMBELI KERETA DENGAN ZAKIAUTOWORLD
_______________________________________________

"Mudah,Cekap & Amanah"
http://www.zakiautoworld.com/ -  Sejak 2010 (since 2010)

63 comments:

  1. gaji bersih saya 1300.
    Saya ingin membeli myvi 1.3
    Boleh bantu saya tak ?

    ReplyDelete
  2. Gaji bersih saya melebihi RM5000. Saya ada masalah untuk membuat pinjaman kerana ada CCRIS di Bank Negara gara-gara kelambatan membayar kad kredit melebihi 2 bulan (Tapi sudah diselesaikan dengan bank - Cuma nama still tak clear). Saya berminat untuk membeli Perodua Alza (Advance) dengan downpayment 10% (Melalui kereta yang saya akan trade in). Syarikat saya bekerja adalah subsidiary Theta-Edge Berhad (GLC - Anak Syarikat Tabung Haji). Harap dapat hubungi saya untuk membantu. faizal.hjali@gmail.com.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh. Berminat boleh terus call atau sms saya. TQ

      Delete
  3. salam en. zaki. gaji bersih saya rm1590 lepas ke kalau nak ambil myvi 1.3se manual? gaji akan review bulan february ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. w.salam. boleh. kalau berminat terus inform saya

      Delete
  4. Salam.basic sy 1850.gj bersih 1500.nk ambil myvi 1.3 S series auto.perlu pnjamin x.

    ReplyDelete
    Replies
    1. W.salam. Boleh cuba untuk beli tanpa penjamin. Berminat boleh terus call atau what apps saya. TQ

      Delete
  5. En. Zaki saya berminat nak ambil alza dan bayar deposit lebih 10% (plan nak buat deposit 40k) masalahnye ialah saya mmg x boleh dah nak buat potongan gaji 60% tu sebab dah ckp kuota. Dan rekod di bank pon tak berapa cantik sebab ada buat reschedulu kad kredit . Boleh tak saya nak dapatkan mana² pinjaman lain. Deposit tu mmg dah ada.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. W-salam. Boleh kalau nak beli kereta. Tp kena guna nama suami atau ibu bapa.

      Delete
  6. EnZaki,saya kerja kerajaan dan gaji bersih RM1659...tapi ada elaun tetap dalam RM1000 sbln,,,tapi baru berkerja slama 3 bulan.Layak kah kalau sy ambik kereta alza standard(auto) tanpa down payment??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Layak, Berminat boleh terus hubungi saya melalui telefon. TQ

      Delete
  7. salam en.zaki, saya kerja dah 8bulan...basic 1500..+elaun+ot boleh dpt 2k++.. sy nak amik myvi se 1.5 auto...n byr downpayment 7k... boleh ke saya beli tanpa penjamin?

    ReplyDelete
    Replies
    1. W.salam. layak. Kalau berul2 berminat boleh terus call atau whatsapp saya. Tq

      Delete
  8. Assalam..saya zaid di cheras.saya hendak beli alza advance series auto.pandapatan sya gaji kasar tiap tiap bulan 3k+++++

    ReplyDelete
    Replies
    1. W.SALAM. Layak. Sekiranya berminat beritahu saya. TQ

      Delete
  9. salam
    sy nak beli kereta viva 1.0 series tu... tp sy masih on going byr personal loan... boleh ke sy nak wat untuk loan kereta tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. W.salam. boleh - bergantung kepada gaji bersih en.

      Delete
  10. Salam en zaki,gaji saya bersih RM1747,baru abis loan dari aeon..lepas x sy nk full loan utk alza se solid?

    ReplyDelete
    Replies
    1. w.salam. lepas. jawapan untuk soalan tuan, ada di atas sebenarnya.

      Delete
  11. salam
    saya bekrja sebagai admin syarikat swasta di cheras
    basic rm2000.00 tolak epf rm 1772.75
    ada beli barang di seng heng rm 164 selama 3 tahun
    sudah bayar lebih 6 bulan ..x penah missed bayar
    nak myvi 1.3 se
    layak tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. W.salam. Layak. berminat boleh terus call atau whatsapp saya.

      Tag: Promosi Perodua Myvi 2015, Myvi SE 1.3 2015. Skim graduan. Skim siswazah 2015

      Delete
  12. Askum..gaji kasar saya adalah RM1670.00 boleh x kalau sya nak buat full loan untuk Axia 1.0SE(M) tanpa menggunakan Eon Credit..

    ReplyDelete
    Replies
    1. W.salam. Selain dari gaji kasar, saya perlu tahu juga berapa jumlah gaji bersih cik. TQ

      Delete
  13. Salam..klau gaji RM950, nk beli axia s.e, dp RM3000 + penjamin lepas x?

    ReplyDelete
    Replies
    1. W.salam. Sekiranya penjamin itu adalah pasangan (suami isteri) atau ibu bapa - insyaallah boleh lepas. tetapi kalau adik beradik agak sukar.

      Delete
  14. Lesen L,umur 22,gaji bersih Rm3k++,nk loan myvi 1.5 advance version lepas ke tanpa penjamin?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh lepas tanpa penjamin sekiranya cik sudah mempunyai lesen P.

      Delete
  15. Kalau Gaji Pokok RM1900.00 + Elaun,Overtime = RM 2,5++,lepas tak nak ambik kereta Perodua Alza 1.5 (A) Advance version Beserta downpayment 10% Dari harga kereta.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. W.salam. Sudah tentu boleh approve. Sekiranya berminat boleh terus call / ssm / whatsapp saya. Tq

      Delete
  16. Assalam. Saya hanya ada lesen L boleh tak saya mohon? Perlukan lesen penjamin ke? Penjamin kalau blacklist boleh ke? Hanya perlukan lesen je kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. W.salam. Penjamin bermaksud:
      seseorang individu yang menjamin pembeli kenderaan. Penjamin mestilah tidak di senarai hitam oleh pihak bank. dokumen lengkap perlu disertakan sekali.

      Delete
  17. salam tuan zaki saya bekerja kakitangan swasta dan hampir 4 tahun tapi dapat gaji secara by hand kemudian dapat je duit saya masukkan ke akuan bank . mula masuk ke bank baru sebulan . gaji basic 1300.00 tambah aluan tetap 900.00 + overtime bersih pun lebih kurang 1900.00 tolak epf sekali first buat loan . utuk MPV kereta alza auto advance bole ke . belum ada tanggungan lagi

    ReplyDelete
    Replies
    1. w.salam, boleh lepas sekiranya EPF ditolak berdasarkan gaji basic + elaun tetap.

      Delete
  18. Assalamualaikum.. cik gaji saya RM1900 bersih RM1681.75 lepas tak kalau ambil myvi 1.5 advance dengan 10% dp..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam. Perlu ada penjamin. Terima Kasih

      Delete
  19. Waalaikumussalam. Layak. Sekiranya berminat boleg terus buat pembelian melalui saya. Terima kasih
    Zaki 0192198400

    ReplyDelete
  20. Sy kerja gov..
    Gaji bersih 1825..
    Tanpa apa2 komitmen..
    Lepas tak nak beli produa bezza advance
    Dgn 10% downpayment..

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh lepas, berminat boleh terus hubungi saya di 0192198400. terima kasih

      Delete
  21. Salam. Gaji bersih sy RM 1,445.00 nak beli Bezza Auto 1.0 tanpa penjamin boleh kah? Penjamin ibubapa (tidak bekerja) dan kakak (bawah 1k).

    ReplyDelete
    Replies
    1. W.salam, boleh PM saya untuk keterangan lanjut. Terima kasih

      Delete
  22. Assalamualaikum, Saya bekerja kakitangan kerajaan.Telah 8 tahun berhidmat.gaji pokok RM2,227.59 dan jumlah pendapatan (gaji kasar) RM3,132.59. Gaji bersih ialah RM2,273.91.Tetapi tiada lesen.Lepas tak kalau ambil Axia 1.0 G(A) standard...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam. Berdasarkan maklumat yang tuan berikan. masih layak untuk memiliki axia 1.0 g standard. sekiranya berminat boleh terus hubungi saya melalui 0192198400 (whatsapp/call). Terima Kasih

      Delete
  23. Gaji bersih stlh tolak 1700 lepas tak ambil myvi 1.3 tapi tak ada lesen dan boleh ke 0% deposit

    ReplyDelete
  24. Assalamualaikum, saye nk tanye basic saye rm1460, and kalau gaji bersih rm1330 jee, lepas tak kalau saye nk apply kereta Axia? penjamin saye abang saye gaji dalam 2k lebih..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussala, boleh lepas, tapi perlukan downpayment 10%

      Delete
  25. Assalamualaikum cik gaji basic saya Rm 1100 + elaun dan overtime boleh dapat Rm 2100 mcm tu. Siap potong epf dan soso. Dapat Rm 1800 or Rm 1900 bersih. Layak ke nak ambil myvi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam, boleh PM saya di 0192198400 untuk semakan lanjut. Terima Kasih

      Delete
  26. Assalamuailaikum . Tuan . Sy nak tanya sekarang law baru mmg mintak sijil nikah ke , untuk pembelian kereta . Penjamin sy bakal suami sy , akan berkahwin bulan dua tahun depan . Jadi macam mana ye? Ibubapa sy tak blh jadi penjamin sbb bapa sy sudah terlalu berumur dan tidak bekerja . Ibu sy pula pernah black list disebabkan penjamin .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumssalam. Jika ada keraguan bank pihak bank akan meminta bukti seperti dinyatakan.

      Delete
  27. Assalamualaikum En Zaki.

    Saya graduate baru sahaja bekerja dan kontrak saya adalah selama 1 1/2 tahun. Saya nak cuba untuk apply kereta Bezza Premium X Auto. Gaji bersih saya RM2430. Layakkah saya nak membuat pinjaman bank untuk mendapatkan kereta tersebut?

    Terima kasih.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam.
      Sekiranya kontrak tersebut ditawarkan lebih dari 1 tahun dan baki kontrak tidak kurang dari 6 bulan. En / Cik layak untuk mendapatkan pinjaman kereta.

      Dari apa yang en / cik nyatakan diatas, cik /encik layak.

      Delete
  28. Assalamualaikum. Boleh tahu utk Axia 1.0 (A) SE kalau bayar deposit kurang dri 10% boleh ke? Gaji versih saya RM1300.00

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam. Gaji RM 1300 perlukan penjamin untuk membuat pembelian mana2 kereta. Penjamin mestilah adik beradik bergaji bersih 2000 keatas atau ibu bapa bergaji bersih 1800 keatas. umur penjamin mestilah tidak lebih dari 56 tahun

      Delete
  29. Salam saya gaji 1800. Gaji bersih saya 1560. Layak ke saya nak apply bezza ? Tanpa penjamin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam. Kalau berdasarkan gaji tuan, layak untuk bezza 1.0 standard. Boleh beli tanpa penjamin, Tapi perlu ada minimum downpayment RM 3000.0-0

      Delete
  30. Salam. Saye bekerja di restoran makanan segera. Gaji saye bulanan 1900 ke atas termaasuk ot. Boleh ke mohon utk beli kereta axia tanpa penjamin?

    ReplyDelete
    Replies
    1. W.salam, boleh PM saya di 0192198400. saya perlukan maklumat lanjut untuk buat semakan.

      Delete
  31. assalamualaikum en.zaki sy nisa.sy nak tnya basic sy RM1,700 kalau Sy nk pinjam 90% buat loan utk kereta Axia SE lepas tak?lg 10% sy downpayment.TQ

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam, insya Allah boleh lepas, boleh PM saya untuk keterangan lanjut. TQ

      Delete
  32. salam en zaki. sy gaji bersih 2100 sbulan umur 24, layak tak buat loan bezza advance? terima kasih

    ReplyDelete
    Replies
    1. w.salam. Layak sekiranya berminat boleh terus hubungi saya. 0192198400 untuk pembelian kereta baru anda. TQ

      Delete

Promosi Toyota / Honda / Perodua / Proton 2018.
Hubungi Zaki 0192198400