Tuesday, August 23, 2011

Syarat Permohonan Pinjaman Kereta Perodua



SILA HUBUNGI (SEKIRANYA INGIN MEMBELI KERETA DENGAN SAYA):
ZAKI [ 019-2198400 ] CALL/WHATSAPP/SMS
admin@zakiautoworld.com 

TERIMA KASIH KERANA SUDI BERURUSAN & MEMBELI KERETA DENGAN ZAKIAUTOWORLD
_______________________________________________

"Mudah,Cekap & Amanah"
http://www.zakiautoworld.com/ -  Sejak 2010 (since 2010)

39 comments:

  1. kalau gaji bersih sy RM1200 layak x kalau sy nk beli kereta myvi ezi 1.3(A)?
    berapa d/payment?
    interest?
    ade rebat x?
    bayaran bulanan berapa?

    ReplyDelete
  2. gaji bersih saya 1300.
    Saya ingin membeli myvi 1.3
    Boleh bantu saya tak ?

    ReplyDelete
  3. Gaji bersih saya melebihi RM5000. Saya ada masalah untuk membuat pinjaman kerana ada CCRIS di Bank Negara gara-gara kelambatan membayar kad kredit melebihi 2 bulan (Tapi sudah diselesaikan dengan bank - Cuma nama still tak clear). Saya berminat untuk membeli Perodua Alza (Advance) dengan downpayment 10% (Melalui kereta yang saya akan trade in). Syarikat saya bekerja adalah subsidiary Theta-Edge Berhad (GLC - Anak Syarikat Tabung Haji). Harap dapat hubungi saya untuk membantu. faizal.hjali@gmail.com.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh. Berminat boleh terus call atau sms saya. TQ

      Delete
  4. salam en. zaki. gaji bersih saya rm1590 lepas ke kalau nak ambil myvi 1.3se manual? gaji akan review bulan february ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. w.salam. boleh. kalau berminat terus inform saya

      Delete
  5. Salam.basic sy 1850.gj bersih 1500.nk ambil myvi 1.3 S series auto.perlu pnjamin x.

    ReplyDelete
    Replies
    1. W.salam. Boleh cuba untuk beli tanpa penjamin. Berminat boleh terus call atau what apps saya. TQ

      Delete
  6. En. Zaki saya berminat nak ambil alza dan bayar deposit lebih 10% (plan nak buat deposit 40k) masalahnye ialah saya mmg x boleh dah nak buat potongan gaji 60% tu sebab dah ckp kuota. Dan rekod di bank pon tak berapa cantik sebab ada buat reschedulu kad kredit . Boleh tak saya nak dapatkan mana² pinjaman lain. Deposit tu mmg dah ada.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. W-salam. Boleh kalau nak beli kereta. Tp kena guna nama suami atau ibu bapa.

      Delete
  7. EnZaki,saya kerja kerajaan dan gaji bersih RM1659...tapi ada elaun tetap dalam RM1000 sbln,,,tapi baru berkerja slama 3 bulan.Layak kah kalau sy ambik kereta alza standard(auto) tanpa down payment??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Layak, Berminat boleh terus hubungi saya melalui telefon. TQ

      Delete
  8. salam en.zaki, saya kerja dah 8bulan...basic 1500..+elaun+ot boleh dpt 2k++.. sy nak amik myvi se 1.5 auto...n byr downpayment 7k... boleh ke saya beli tanpa penjamin?

    ReplyDelete
    Replies
    1. W.salam. layak. Kalau berul2 berminat boleh terus call atau whatsapp saya. Tq

      Delete
  9. Assalam..saya zaid di cheras.saya hendak beli alza advance series auto.pandapatan sya gaji kasar tiap tiap bulan 3k+++++

    ReplyDelete
    Replies
    1. W.SALAM. Layak. Sekiranya berminat beritahu saya. TQ

      Delete
  10. salam
    sy nak beli kereta viva 1.0 series tu... tp sy masih on going byr personal loan... boleh ke sy nak wat untuk loan kereta tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. W.salam. boleh - bergantung kepada gaji bersih en.

      Delete
  11. Salam en zaki,gaji saya bersih RM1747,baru abis loan dari aeon..lepas x sy nk full loan utk alza se solid?

    ReplyDelete
    Replies
    1. w.salam. lepas. jawapan untuk soalan tuan, ada di atas sebenarnya.

      Delete
  12. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  13. salam
    saya bekrja sebagai admin syarikat swasta di cheras
    basic rm2000.00 tolak epf rm 1772.75
    ada beli barang di seng heng rm 164 selama 3 tahun
    sudah bayar lebih 6 bulan ..x penah missed bayar
    nak myvi 1.3 se
    layak tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. W.salam. Layak. berminat boleh terus call atau whatsapp saya.

      Tag: Promosi Perodua Myvi 2015, Myvi SE 1.3 2015. Skim graduan. Skim siswazah 2015

      Delete
  14. Askum..gaji kasar saya adalah RM1670.00 boleh x kalau sya nak buat full loan untuk Axia 1.0SE(M) tanpa menggunakan Eon Credit..

    ReplyDelete
    Replies
    1. W.salam. Selain dari gaji kasar, saya perlu tahu juga berapa jumlah gaji bersih cik. TQ

      Delete
  15. Salam..klau gaji RM950, nk beli axia s.e, dp RM3000 + penjamin lepas x?

    ReplyDelete
    Replies
    1. W.salam. Sekiranya penjamin itu adalah pasangan (suami isteri) atau ibu bapa - insyaallah boleh lepas. tetapi kalau adik beradik agak sukar.

      Delete
  16. Lesen L,umur 22,gaji bersih Rm3k++,nk loan myvi 1.5 advance version lepas ke tanpa penjamin?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh lepas tanpa penjamin sekiranya cik sudah mempunyai lesen P.

      Delete
  17. Kalau Gaji Pokok RM1900.00 + Elaun,Overtime = RM 2,5++,lepas tak nak ambik kereta Perodua Alza 1.5 (A) Advance version Beserta downpayment 10% Dari harga kereta.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. W.salam. Sudah tentu boleh approve. Sekiranya berminat boleh terus call / ssm / whatsapp saya. Tq

      Delete
  18. Assalam. Saya hanya ada lesen L boleh tak saya mohon? Perlukan lesen penjamin ke? Penjamin kalau blacklist boleh ke? Hanya perlukan lesen je kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. W.salam. Penjamin bermaksud:
      seseorang individu yang menjamin pembeli kenderaan. Penjamin mestilah tidak di senarai hitam oleh pihak bank. dokumen lengkap perlu disertakan sekali.

      Delete
  19. salam tuan zaki saya bekerja kakitangan swasta dan hampir 4 tahun tapi dapat gaji secara by hand kemudian dapat je duit saya masukkan ke akuan bank . mula masuk ke bank baru sebulan . gaji basic 1300.00 tambah aluan tetap 900.00 + overtime bersih pun lebih kurang 1900.00 tolak epf sekali first buat loan . utuk MPV kereta alza auto advance bole ke . belum ada tanggungan lagi

    ReplyDelete
  20. Assalamualaikum.. cik gaji saya RM1900 bersih RM1681.75 lepas tak kalau ambil myvi 1.5 advance dengan 10% dp..

    ReplyDelete
  21. Waalaikumussalam. Layak. Sekiranya berminat boleg terus buat pembelian melalui saya. Terima kasih
    Zaki 0192198400

    ReplyDelete
  22. Assalamualaikum, Saya bekerja kakitangan kerajaan.Telah 8 tahun berhidmat.gaji pokok RM2,227.59 dan jumlah pendapatan (gaji kasar) RM3,132.59. Gaji bersih ialah RM2,273.91.Tetapi tiada lesen.Lepas tak kalau ambil Axia 1.0 G(A) standard...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam. Berdasarkan maklumat yang tuan berikan. masih layak untuk memiliki axia 1.0 g standard. sekiranya berminat boleh terus hubungi saya melalui 0192198400 (whatsapp/call). Terima Kasih

      Delete

Komen adalah DIBENARKAN tetapi TIDAK DIGALAKKAN kerana kemungkinan saya TERLEPAS PANDANG untuk membalas komen tuan/puan.

Tuan/Puan/Cik digalakkan untuk membuat pertanyaan melalui EMEL / WHATAPPS ATAU TELEFON

zakiautoworld@gmail.com
019-2198400